top of page

מתודולוגיה

icons -seker w (1).png
Picture2-01-01.png
Picture2-01-01.png

דש בורד

אנליזות

Picture2-01-01.png
Picture2-01-01.png

         תיאום דיגיטלי                                       

שפה גרפית

Picture2-01-01.png

איסוף נתונים                        

גלול מטה 
12-01_edited.png

איסוף נתונים ותיעוד התהליך

צוות הפרויקט אסף 49 שכבות מידע רלוונטיות ממקורות מגוונים:

משרדי ממשלה

למ"ס

בסיסי נתונים הפתוחים לציבור

צוות המחקר ניהל רישום מדוקדק של בסיס הנתונים ומקורותיהם

העידן הדיגיטלי מאפשר לנו לאסוף נתונים מן הציבור בצורה ישירה. כך ניתן לשאול שאלות הנמצאות במרכז סדר היום העירוני - כמו מוגנות. הסקרים שהתקנו בשיתוף עם ג'וינט ישראל מעבר למגבלות מיועדים:

1. למילוי ע"י גורמים מקצועים מטעם הרשות.

2. למילוי ע"י מתנדבים מן החברה האזרחית. שני הסקרים מזינים בזמן אמת את התאום הדיגיטלי

555-01-01.png

תיאום דיגיטלי

מודל ממוחשב של העיר מבוסס נתונים המתעדכנים בזמן אמת. התאום הדיגיטלי מאפשר ניהול ואינטגרציה בין נתונים שמגיעים ממקורות מידע שונים המאפשרים אנליזות ממורחבות המבטאות סוגיות חברתיות-עירוניות

.בתאום הדיגיטלי של אשקלון התמקדנו בעולמות המוגנות והמוגבלות

12-01_edited.png

שפה גרפית

פרויקט מוגנות אשקלון עוצב מתוך מחשבה על עולם תעשיית הבנייה, הצבעוניות חזקה, ברורה וקריאה אך עם זאת אינה משדרת סכנה ולא מתמקדת בהפחדה או בהלה. בכוונתנו להיות מאד זהירים במיפוי התהליך אך עם זאת ה״חומרים״ עמם אנו עובדים הם מהחשובים והבוערים שיש לכל עירייה בארץ ובעולם לשים עליהם את הדעת ולכן בחרנו בקונטרסט בין הצבעים שחור וצהוב. הנראות החזותית מהווה סמן בחשיבותו של הפרוייקט, השיח על מוגנות וחשיבות הבנייה וההתפתחות בו.

האופן בו בחרנו להעביר את מירב האינפורמציה הוא בעזרת אייקונים המשמשים מקרא מפה מהיר ומאפשרים עומס מידע בכל יחידת עבודה ויוצרים שפה חזותית קריאה וברורה לכל.

כל האייקונים יוצרו במעבדה במיוחד וכולם מותאמים לעבודה בהמשך הפרויקט, השפה הגרפית מתכתבת עם איזומטריה אדריכלית והיא מכוונת לסמן תהליך התפתחות, ניתן ליצור בקלות מפות רבות בעזרת האייקונים בלבד, להתאימם לגודל הרצוי, להכפילם ולשלבם בכל מסמך.

אנליזות

התכנות העומדות בבסיס התאום הדיגיטלי מאפשרות אנליזות מסוגים שונים אשר כורכות היבטים חברתיים, מרחביים ואת הסביבה הבנויה.

למשל במסגרת פרויקט זה עסקנו בייצוג של מרחב ממקלטים, חישובי צפיפויות, הערכות מבנים פר בניין ועוד

12-01_edited.png

דש בורד

עיצבנו ותיכללנו את הנתונים לכדי דש-בורד עירוני. זאת אומרת בנינו מסגרת ניתוח אשר מחזיקה חלק מהפרמטרים כפרמטרים קבועים – וחלק דינמיים. בכך אנחנו מאפשרים למקבלי החלטות "לתשאל" את התאום הדיגיטלי בשאלות בתחום המוגנות-מוגבלות ולראות מחד את הדינמיות ומאידך את המדדים אותם יש להחזיק כקבועים ומייצרים באנצ'-מארק.

Picture1.jpg

סקר מוגנות 

העידן הדיגיטלי מאפשר לנו לאסוף נתונים מן הציבור בצורה ישירה. כך ניתן לשאול שאלות הנמצאות במרכז סדר היום העירוני - כמו מוגנות. הסקרים שהתקנו בשיתוף עם ג'וינט ישראל מעבר למגבלות מיועדים: 1. למילוי ע"י גורמים מקצועים מטעם הרשות. 2. למילוי ע"י מתנדבים מן החברה האזרחית. שני הסקרים מזינים בזמן אמת את התאום הדיגיטלי.

bottom of page